Botox

Botox

botox7 2

1.

Omschrijving

In amper een kleine 10 minuten kan men met enkele botoxinjecties een opener blik, een jongere en frissere look en een minder gerimpeld, zorgeloos gelaat bekomen. Botox werkt door de zenuwimpulsen die de voorhoofdspieren doen samentrekken te blokkeren zodat er zich geen rimpels meer kunnen vormen. Rimpels worden zachter. Soms verdwijnen ze volledig. De behandeling wordt als volkomen veilig beschouwd.

2.

Techniek

Een botoxinjectie vereist geen verdoving . Indien u dat echter wenst kan een lokale anesthetische zalf worden aangebracht waarmee u dan een uurtje hoeft te wachten in de relaxatieruimte. Toegediend in enkele fijne injecties met gezuiverd botulinetoxine-eiwit veroorzaakt deze minimaal invasieve techniek een verbazend effect. De techniek is eenvoudig , snel en nagenoeg pijnloos. Meteen na de behandeling kan de huid lokaal wat rood zien . Maar na een uurtje is dit doorgaans verdwenen. Na de behandeling kan u uw werkzaamheden gewoon hervatten.

3.

Indicaties

Fronsrimpel: gevormd doorheen de jaren door overmatige contractie van twee voorhoofdspieren waardoor men een boze, gestresseerde of bezorgde blik krijgt. Na botoxinjectie krijgt men een meer gerelaxeerd gelaat.
Kraaienpootjes: ‘ crow’s feet’ : deze typische lijntjes rond de ogen die men vooral ziet verschijnen wanneer men lacht.
Voorhoofdsrimpels: de horizontale lijnen die dwars over het voorhoofd lopen en veroorzaakt zijn door te fronsen en de wenkbrauwen op te trekken.
Bunny Lines: lijnen op de neus.

4.

Resultaat

Na drie tot zes dagen merkt men al een eerste verandering op. De huid ziet er zichtbaar meer ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep.
Na twee weken is het effect optimaal. Dit houdt zo een drie tot vier maanden aan na een allereerste behandeling.
Wanneer men echter regelmatig botox laat inbrengen dan houdt het resultaat langer aan, eerst 6 maanden en na de derde keer zelfs tot 9 maanden.

5.

Voorbereiding

Één week voor de behandeling dient gestopt te worden met :
• Aspirine
• Non-steroidal anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals:
Ibuprofen (Brufen, nurofen, spidifen) , diclofenac (voltaren,cataflam,motifene) , mobic, feldene, brexine ,...
• Supplementen zoals St Janskruid, Vitamine E, visolie(Omega 3)
Deze kunnen onderhuidse bloedingen veroorzaken.
Wanneer u in het verleden koortsblaasjes heeft gehad, gelieve dit ook te vermelden. Een heropstoot is immers mogelijk maar kan vermeden worden mits medicatie.