Rimpelopvuller

TEOSYAL

teosyal_r15_c7_ex

1.

Omschrijving

Rimpelopvulling door middel van Teosyal of Juvéderm TEOSYAL is een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur. TEOSYAL is verkrijgbaar in zes varianten, elk speciaal gemaakt voor specifieke doelen en effecten, zoals het onzichtbaar maken van fijne lijntjes, het verbeteren van gezichtscontouren of het zorgen voor meer volume van de lippen. TEOSYAL kan geïnjecteerd worden in: het gehele gelaat, hals en handen.
TEOSYAL is wereldwijd de snelst groeiende injectable. In slecht twee jaar zijn er meer dan 1.000.000 behandelingen uitgevoerd. In 2008 is TEOSYAL uitgeroepen tot: ‘Best Injectable Product’.  Vanuit Aesthetic Medicine in Engeland heeft ze hiervoor een Award gewonnen.
Het product wordt geproduceerd volgens de strengste richtlijnen, zowel volgens FDA als de Europese richtlijnen, in Zwitserland.

2.

Techniek

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in onze huid aanwezig is in een grote hoeveelheid als we jong zijn . Het is een vochtbinder, die zorgt voor de soepelheid en elasticiteit van de huid.
Naarmate we ouder worden echter vermindert de hoeveelheid aan dit hyaluronzuur waardoor de huid ook minder vocht vasthoudt en we rimpels krijgen. Vandaar dat deze stof nu in verzorgingsproducten en bij inspuitingen gebruikt wordt.
Hyaluronzuur komt vaak voor in crèmes tegen veroudering. Ze kunnen immers fijne rimpels verhelpen.
Het effect van onderhuidse inspuitingen met producten op basis van hyaluronzuur is echter veel groter. Deze producten zijn veilig en kennen geen allergische reacties.

3.

Indicaties

Nasolabiale plooi (plooi tussen neus en lippen),
• Smokers’ lines rondom de lippen,
• Marionettenlijntjes (afhangende mondhoeken).
• Lipvergroting.
• Liprand (sensuele lippen )

4.

Resultaat

Hyaluronzuur wordt door het lichaam afgebroken en een injectie moet dus herhaald worden.
De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon.
Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

5.

Voorbereiding

Één week voor de behandeling dient gestopt te worden met :
• Aspirine
• Non-steroidal anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals:
Ibuprofen (Brufen, nurofen, spidifen) , diclofenac (voltaren,cataflam,motifene) , mobic, feldene, brexine ,...
• Supplementen zoals St Janskruid, Vitamine E, visolie(Omega 3)
Deze kunnen onderhuidse bloedingen veroorzaken.
Wanneer u in het verleden koortsblaasjes heeft gehad, gelieve dit ook te vermelden. Een heropstoot is immers mogelijk maar kan vermeden worden mits medicatie.